Bij mannen zie je vaak dat zij maar een paar schoenen hebben. Een voor het sporten, een voor werk en een voor privé.
Vrouwen hebben doorgaans voor elke gelegenheid 5 varianten. Dus let op mannen, dit zijn de beste tips voor het kopen van trouwschoenen.

Kies jou perfecte trouwschoenen

Tip 1: materiaalkeuze
Trouwen doe je – iets meer dan- één keer. 😉 En omdat schoenen de man maken en je er op deze dag letterlijk tiptop wilt bij lopen, kies je natuurlijk voor een schoen met een lederen of houten zool. Hoewel de zool een klein deel van de schoenen omtrekt, zie gelijk dat de afwerking een stuk stijlvoller is. En vrouwen letten op details, zeker op een dag als deze.

Wanneer je geïnvesteerd hebt in een nieuw paar schoenen, loop ze dan voor de grote dag wel alvast een paar dagen in. Zo wordt het leer van je schoenen een stuk soepeler en past de vorm zich beter aan de vorm van je voet aan. Je wilt immers geen blaren krijgen op de gelukkigste dag van je leven. Daarnaast is het aan te raden om de onderkant van je schoenen iets op te schuren om glijpartijen te voorkomen. Dat kan door middel van schuurpapier of door je schoenen in te lopen op ruwere ondergronden. Via de laatste manier sla je twee vliegen in een klap!

Tip 2: kleur

Hoewel in mijn ideaalplaatje mijn man zwart kleurige veterschoenen aantrekt tijdens onze trouwerij, snap ik best dat anderen bruine schoenen als aantrekkelijke optie zien. Zwarte schoenen worden gezien als de beste keus wanneer je voor een traditionele look wil gaan. Of je nou voor een pak, smoking, rokkostuum of andere zwarte formele kleding gaat.

Voor marine blauwe outfits zijn medium tot donkerbruine schoenen een excellente keuze. Deze schoen is ook uitermate geschikt voor een meer casual look, denk daarbij vooral aan chino’s, een overhemd en aan.

Tip 3: schoenstijl

Het komt misschien niet als een verrassing als ik vertel dat er een enorm aanbod aan verschillende veterschoenen is. De volgende schoenen zijn het meest geschikt voor de bruidegom, uitzonderingen daargelaten.

De oxford: dit type schoen wordt volgens velen gezien als de meest formele veterschoen en kenmerkt zich in tegenstelling tot de derby met name rondom de lip van de schoen. De oxford heeft hier namelijk stiksels en bestaat uit één stuk in plaats van meerderen, zoals bij de derby.

De loafer: is eigenlijk een containerterm voor een assortiment aan instapschoenen. Hoewel veel varianten niet geschikt zijn voor formele kleding, zijn er wel degelijk loafers te vinden die hier wel aan voldoen en dan ook prima bij een bruiloft passen.

 

De derby: is iets minder formeel dan de oxford, een schoen die je zowel onder een pak als onder een spijkerbroek kan dragen. Multifunctioneel dus. Deze schoen kenmerkt zich door de twee leren flappen die over de lip heen vallen. De flappen zijn gestikt, maar niet vast gestikt aan de rest van de schoenen. Je trekt de flappen bijeen door de veters strak te trekken. De derby is wat kosten betreft het meest efficiënt, omdat mannen deze schoenen ook goed nu hun bruiloft aan kunnen trekken in combinatie met casual kleding.

 

Tip 4: niet vergeten je schoenen te poetsen

Zorg ervoor dat je schoenen een goede poets krijgen voor je bruiloft, zeker als je een wat ouder paar draagt. Geloof mij, je wil niet dat stoffige schoenen je dure gloednieuwe bruidspak naar beneden trekt. Indien je wel je schoenen poetst, zorg er dan wel voor dat er geen residu achterblijft. Ik vermoed dat je bruid het niet kan waarderen als er schoenpoets op haar bruidsjurk terecht komt nadat je haar kust bij het altaar. Bekijk hier meer informatie om je leren schoenen te onderhouden

Smoking kopen

Een smoking voor de bruidengom is een trend die we de laatste tijd steeds vaker zien. En waarom ook niet! Een smoking is namelijk op en top chique! Je bent altijd feestelijk gekleed op je grote dag, daarnaast is het ook weer iets wat je onderscheid van andere. Er zijn immers maar weinig gelegenheden in België waar een tuxedo gedragen wordt. Een smoking is direct herkenbaar aan de zwarte zijden revers en aan de zwarte zijden bies aan de zijkant van de smokingbroek Trouwkostuum outlet


Herenschoenen

Bent u op zoek naar herenschoenen van de beste kwaliteit? In het ruime assortiment herenschoenen van Kevin Shoes bent u aan het juiste adres!

 

DJ Trouwfeest reserveren

.